Közélet

Kábítószereső hullott Székesfehérváron

A drogot azután hajították ki a nyolcadik emeltről, hogy rendőrök jelentek meg a lakásnál. A fiatal dílereknek nem volt szerencséjük, a kábítószer ugyanis az egyenruhások lába elé pottyant.

A rendőrök az után szerveztek figyelőszolgálatot egy fehérvári iskolánál, hogy valaki értesítette őket, egy fiatal fiú drogot árul az intézménynél. Az üzletelő tinédzsert gyanús viselkedése miatt hamar kiszúrták, majd követni kezdték.

A diák valamennyi szünet előtt megjelent az iskola előtt, sőt, egy a rendőrök által már jól ismert, 22 éves fiatalemberrel találkozott, aki már többször került a hatóság látókörébe kábítószerrel kapcsolatos ügyek miatt. Miután a két ember szétvált és vége lett a tanításnak is, a nyomozók a fiatalabb fiú nyomába eredtek.

A kamasz ezután barátaival találkozott a Horvát István úton. Nem sokkal később egy autó jelent meg és állt be a közeli parkolóba. A kocsit az a fiatalember vezette, akit korábban az iskolánál is láttak. A fiú beült az első ülésre, és pénzt nyomott a sofőr kezébe, aki ezért cserébe szemmel láthatóan adott neki valamit. A kábítószer akkor cserélt először gazdát, hiszen a fiatal később ezt átadta két, néhány méterrel arrébb várakozó fiatalnak. Miután megtörtént a csere, visszaült a az autóba.

A nyomozók ekkor csaptak le a párosra és a drogot átvevőkre is. Ezután az idősebb fiú lakására mentek,  de nem tudtak rögtön bejutni, mivel a díler öccse magára zárta az ajtót. Mire beértek, az ablak tárva-nyitva volt. Ennek ellenére érezték a minden helyiséget betöltő marihuánaszagot.

A helyszínt biztosító rendőrök ezután jelezték, hogy a nyolcadik emeletről épp az orruk elé pottyant egy nejlonzacskó, amiben több kis alufóliacsomag volt. A rendőrök átkutatták a lakást, nemhiába, találtak még drogot. A történtek után a díler öccsét is előállították.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 22 éves fiatalt és 16 éves társát kábítószer terjesztéséért vonják felelősségre. A felnőtt férfi esetében súlyosbító körülményként szerepel, hogy fiatalkorúaknak értékesítette a füvet. A nyomozók mind a testvérpár fiatalabbik tagját, mind a két másik, parkolónál elfogott két fiatalt kihallgatták, és már mintavételre is előállították őket. A három fiatal egyelőre fogyasztó az ügyben. A rendőrség a 22 éves drogterjesztőt őrizetbe vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik