Közélet

Bugyiban toboroz a Véderő

A település polgármestere nem tudott arról, hogy az egyenruhások a községháza melletti teret szemelték ki maguknak szombatra.

Mint arról a Hír24 korábban beszámolt, a Kuruc.info honlapjára március végén került fel a véderősök felhívása. E szerint a szervezet április 14-15-re tábort szervez, ám a pontos helyszínt akkor még nem adták meg. Csupán annyit írtak, Pest megye déli részén lesz a kétnapos esemény. Egy e-mail címet is feltüntettek, ezen keresztül jelentkezhettek a szimpatizánsok.

Azóta már kiderült, a gyülekező Bugyi központjában, a községháza melletti parkban lesz. A táborba továbbra is csak elektronikus levélben lehet jelentkezni, a találkozó időpontja szombat reggel háromnegyed tíz.

A parkban bárki találkozhat

Somogyi Béla, a település polgármestere a Hír24-től értesült a véderősök találkozójáról. Mint mondta, nincs ellene kifogása, hiszen a parkban bárki találkozhat, máskor kerékpárosok, kirándulók tartanak itt gyülekezőt. „Ha rendezvényt szerveznek, azt azért jó lett volna bejelenteni, hogy ha esetleg valami baj van, tudjunk segíteni” – tette hozzá.


A képre kattintva megnézheti a tavalyi táborbontást!
Fotó: Kummer János

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: amennyiben a rendőrség szabálysértést vagy bűncselekményt tapasztal, azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Úgy tudni, a véderősök csupán a gyülekezőt tartják közterületen, maga a kétnapos tábor egy magánterületen lesz.

Hazáját szerető fiatal és felnőtt

Mint ismert, a véderő egykori parancsnokának holttestére november 3-án, késő délután bukkantak rá. Eszes Tamás nevét gyakorta lehetett hallani a Gyöngyöspatán zajló események kapcsán, amikor a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület emberei folyamatos járőrözést tartottak a faluban. A radikális vezető épp ekkor vásárolt egy telket a településen, ahol harci táborokat szervezett. Később megpályázta a falu polgármesteri posztját is, de nem nyert. Eszes Tamás harci felhívása még mindig elérhető az interneten. Ebben a határon innen és határon túl élő magyarokat megszólítva azt írja: „Eljött az az idő amikor dönteni kell. Eljött az, amikor el kell szánni magunkat arra a lépésre, amire sohasem akarnánk, amit sohasem kívánnánk még ellenségeinknek sem. Fel kell készülnünk a legrosszabbra, csatarendbe kell állnunk. A határainkon túl szervezkednek a Tótok ,Oláhok, Rácok , gerjesztik az egyre nagyobb magyar gyűlöletet és egyre nyíltabban, már állami szinten is . Ki kell állnunk kint rekedt testvéreinkért, a segítő jobbunkat kell nyújtanunk . Nem hagyhatjuk, hogy idegen hatalmak jogtalanul birtokolt földjeinken elnyomásban és rettegésben tartsák honfitársaink millióit.”

Majd így folytatja: „A Magyar népet elnyomni tovább sem itthon, sem a gúnyhatárainkon kívül nem nyomhatja el senki! Nem csak a hangunkat kell felemelni, hanem a tettek mezejére kell lépni.”


A képre kattintva galéria nyílik a tavalyi Csemőben tartott kiképzésről
Fotó: MTI / Bugány János

A Gyöngyöspatán hírhedtté vált szervezet minden olyan, “hazáját szerető fiatalt és felnőttet szeretettel vár a táborba, akit érdekel a hon- és önvédelmi alapismeretek elsajátítása. Elvárás, hogy a résztvevők maradéktalanul engedelmeskedjenek a beosztott vezetésnek és katonai rendészetnek, ellenkező esetben renitensként azonnal el kell hagyniuk a tábort”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik