Közélet

Nyomoznak a megcsapolt bankkártyák miatt

Hat esetben rendelt el eddig nyomozást a XIV. kerületi rendőrkapitányság a húsvéti hétvégén az Egyesült Államokból megcsapolt magyar bankszámlák ügyében - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkek

Nagyszombat hajnalra több magyarországi bank ügyfelei tapasztalhatták, hogy Chicagóban valakik pénzt vettek le a bankszámlájukról. Úgynevezett skimmingről van szó: illetéktelenek lemásolják a bankkártyák adatait – közli a lap. Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs és marketingvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a mostani esetek száma nem számít kiugrónak az átlagos kártyaforgalomhoz képest. Az automatikus biztonsági rendszereknek köszönhetően kevesebb mint tíz számlatulajdonost rövidítettek meg, de mindannyian visszakapják az ellopott pénzt.

A csalók az adatokat bankjegykiadó automaták használatakor, adatszerző készüléknek nevezett eszközzel szerezhették meg, és a klónozott kártyákat az Egyesült Államokban használták fel. Sütő Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy a tolvajok elleni védekezésben jó szolgálatot tehet a napi limit beállítása, illetve az SMS-értesítés, amely tudatja, ha olyan tranzakciót hajtottak végre, amelyet nem a tulajdonos kezdeményezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik