Közélet

Rejtélyes holttestek egy tapolcai családi házban

A helyszíni szemle adatai alapján nem merült fel idegenkezűség gyanúja Tapolcán, ahol otthonukban találtak rá a középkorú pár holttestére - olvasható a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) Hír24-nek eljuttatott közleményében.

Csütörtökön délelőtt érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint Tapolca egyik családi házában két holttestet találtak. A hosszas helyszíni szemle során idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Az eset kapcsán a Tapolcai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, ennek keretében, igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálják a halál okát.

A mentők nem sokkal 10 óra után kapták a riasztást, a tapolcai esetkocsi személyzete csak a halál tényét tudta megállapítani. A Kölcsey utcai házban talált két ember halála már korábban bekövetkezett, így az újraélesztésnek, vagy segítségnyújtásnak esélye sem volt.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy a szomszédok hívták a rendőrséget és a mentőket, miután sikoltozást hallottak a házból. A kisváros zsákutcáját a rendőrség lezárta. Kómár Viktória közlése szerint a rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, az épület előtt népes rokonság gyászolja az elhunytakat.

A rendőrség fokozottan ügyel a helyszínen jelenleg is zajló megemlékezés zavartalan és biztonságos lefolyására – tudatta a VMRFK.

A mentőket és a rendőrséget értesítő szomszéd, Kovács Elemér az MTI tudósítójának elmondta, hogy a városban jól ismerték a három iskoláskorú gyermeket nevelő, példás életet élő családot. Negyed 11 körül kiabálásra lettek figyelmesek, az otthon tartózkodó nagyszülők kértek tőlük segítséget. A Kölcsey utca végén lévő telken két különálló családi ház áll egymással szemben, a két 40 év körüli ember holttestét az egyik házban találták meg.

Az atv.hu információi szerint egy tapolcai színesfém-kereskedő és felesége holttestét találták meg a rendőrök, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az internetes lap tudni véli, hogy a vállalkozónak és nejének a torkát elvágták. A rendőrségi közlemény ezt cáfolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik