Közélet

Bomba egy érdi hotelnél?

Kiürítettek egy érdi hotelt, miután egy ismeretlen telefonáló robbantással fenyegetőzött.

A helyszínen talált gyanús csomagot jelenleg is vizsgálják – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője, Kovács Viktória, aki elmondta, hogy egy ismeretlen fél három körül a 107-es rendőrségi számon közölte: Érd-Óváros egyik szállodájának bejárata közelébe, egy kukába robbanóanyagot helyezett el.

A rendőrség kiürítette az említett területen található Termál Hotelt, majd a tűzszerészek átvizsgálták a környéket. Az épület bejárata közelében, egy kukában olyan dobozt találtak, amelyből drótok lógnak ki. A dobozt jelenleg is vizsgálják, további kilakoltatásokra egyelőre nincs szükség – tette hozzá a szóvivő.

Lángol egy csárda

Kigyulladt a balatonfenyvesi Paprika csárda kedd délután, aminek következtében a 400 négyzetméter alapterületű épület nádfedeles tetőszerkezete teljes terjedelemben ég – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Gaál Attila tájékoztatása szerint a riasztást 16 óra után kapták. A tűzben senki nem sérült meg.

Az oltást öt gépjárműfecskendővel a marcali, a siófoki és a balatonboglári tűzoltók végzik.  A szóvivő a tűz okáról egyelőre nem tudott tájékoztatást adni, és arról sem volt információja, hogy a csárda nyitva volt-e, vagy csak készülődtek a megnyitására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik