Közélet

A kulcsi támadás túlélője: Csanád kilyukasztott

Előzetes letartóztatásba helyezték a kulcsi mészárost. H. Csanád nővére állítja, nem a drogok vagy a pénz miatt ölt az öccse.

A Fejér Megyei Bíróság elrendelte a négy ember meggyilkolásával vádolt kulcsi férfi 30 napos előzetes letartóztatását – közölte a bíróság szóvivője vasárnap.

Gieszné Boda Orsolya elmondta, a gyanúsított a délelőtti meghallgatása során – a rendőrségi kihallgatásához hasonlóan – beismerte tettét. A 24 éves férfi a bíróság határozatát tudomásul vette, így az előzetes letartóztatás jogerős.

Horváth Tibor, a férfi kirendelt ügyvédje, a Fehérvár24-nek elmondta, még nem beszélt sokat védencével. _ Arra panaszkodott, hogy nagyon fáradt, három napja nem aludta ki magát – nyilatkozta Horváth Tibor, hozzáfűzvén, a gyanúsított elárulta neki, hogy tettének elkövetése után úgy képzelte, életét a családja nélkül folytatja. A 23 éves H. Cs. J. a tárgyaláson feltűnően jókedvű volt.
Megszólalt a túlélő

Nem a drogok vagy a családi üzlet miatt esett családjának a kulcsi H. Csanád. Számítógépjáték-függő – állítja a Borsnak nyilatkozó nővére, aki maga is megsérült a támadásban. „Volt, hogy 24 órán keresztül ült a gép előtt, és játszott. Most pedig egyik pillanatról a másikra bekattant” – mondta Réka a lapnak.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház egyik kétágyas szobájában egyedül fekvő lány jobb karja vállig bekötve, a hasát is megvágta az ámokfutó. A legfeltűnőbb sérüléseket a lány a fején szerezte. Kilyukasztott – mutat a fejére tett kötésre Réka, aki igazából még fel sem fogta a történteket. Egy dologban azonban már most biztos: soha nem fog megbocsátani Csanádnak.

Székesfehérvárott fekszik barátja, Németh László, ám ő nem akart nyilatkozni. Kulcs alpolgármestere, Posch János azt mondta: Rékát az önkormányzat támogatni fogja, a temetést közpénzből intézik, házát pedig polgárőrök őrzik.

Beismerte

Mint megírtuk, a tettes mindent beismert és részletes vallomást tett. A nyomozóknak azt mondta, nem bánt meg semmit. Beszélt arról is, hogy hónapokkal ezelőtt gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik