Közélet

Halottjai is vannak az éjszakai tüzeknek

Lakástűzben vesztette életét két ember keddre virradó éjjel Nyíregyházán. A Balaton északi partján egy csárda gyulladt ki.

Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a katasztrófavédelem ügyeletét éjjel egy óra után értesítették arról, hogy füst szivárog az egyik nyíregyházi társasház első emeleti lakásából. A helyszínre riasztott tűzoltók az oltás során egy 80 éves nőt és egy hasonló korú férfit hoztak ki eszméletlen állapotban a lakásból. A mentők a két idős emberen már nem tudtak segíteni, mindketten a helyszínen életüket vesztették – mondta el a zászlós. A szóvivő hozzátette: a tüzet eloltották, a lakás azonban teljesen kiégett. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgáló bevonásával próbálják kideríteni.

Kigyulladt egy csárda is az éjszaka Balatonfövenyes és Balatonakali között. Mint a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, Uri Péter elmondta: a nádfedeles, körülbelül 240 négyzetméteres épület teljes terjedelmében ég, a tűzoltók nagy erőkkel, kiemelt, kettes fokozatban kezdték meg a tűz oltását. Hozzátette: a csárda mellett 10-15 négyszer öt méteres kis építmény is ég; a tűz emberéletet nem veszélyeztet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik