Közélet

Garázdálkodtak és gyújtogattak a fiatalok

A Szentendrei Rendőrkapitányság garázdaság és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást kilenc fiatal ellen, akik a településen a múlt hét végén a HÉV-sínek mellett törtek-zúztak, verekedtek, illetve felgyújtották a közeli nádast.

Mint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője, Kovács Viktória elmondta, hogy a társaság egy tagját még keresik, a többieket már kihallgatta a Szentendrei Rendőrkapitányság. Ismertetése szerint múlt péntekről szombatra virradó éjjel érkezett lakossági bejelentés arról, hogy fiatalok hangoskodnak, törnek-zúznak a szentendrei HÉV-sínek mellett, kövekkel dobálják az elhaladó szerelvények ablakait. A kiérkező járőrök azt is észlelték, hogy a közeli nádas lángra kapott, feltehetően a randalírozó csoport tagjai gyújtogattak – mondta a PMRFK szóvivője.

A társaság két 19 éves, pomázi tagját még a helyszínen elfogták, majd előállították, a többiek – egy kivételével – másnap kerültek rendőrkézre. A helyszíni szemle megállapította, hogy a HÉV-szerelvények közül mintegy 15 vagon ablaka, valamint a HÉV-megállóban lévő két reklámtábla is megrongálódott; a keletkezett kár körülbelül másfél millió forint – mondta Kovács Viktória. Az eddigi adatok szerint a fiatal férfiak Szentendrén italoztak, majd Pomáz felé indultak gyalogosan, ekkor kezdtek garázdálkodni. A csoport egyik tagja valószínűleg verekedett is: a bántalmazott 21 éves férfit aznap este szólították le a HÉV-végállomás aluljárójában – tette hozzá a szóvivő.

A Szentendrei Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt – a fiatalok szabadlábon hagyása mellett – folytat eljárást az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik