Közélet

Garázdálkodtak, gyújtogattak, verekedtek a fiatalok

A fiatalok csaknem másfél millió forintos kárt okoztak.

A 8-10 főből álló társaságra hétvégén, Szentendrén csaptak le az egyenruhások, miután garázdálkodtak, rongáltak és verekedtek is. A rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint a csapat tagjai a sínek mentén hangoskodnak, törnek-zúznak és kövekkel dobálják az elhaladó szerelvényeket.

A helyszínre érkező járőrök észrevették, hogy a sínek melletti nádas ég, valószínűleg ez is a fiatalok számlájára írható. A társaság két 19 éves, pomázi tagját még a helyszínen sikerült elfogniuk a rendőröknek, őket előállították. A csoport többi tagja sem úszta meg, másnap – egy kivétellel – mindannyiuk kezén kattant a bilincs.

A jelenlegi adatok szerint a társaság Szentendrén kezdett el italozni, majd gyalog Pomáz felé vették az irányt. Feltehetően szintén a társaság egyik tagjának terhére róható egy 21 éves férfi bántalmazása is, akit aznap este szólítottak meg a HÉV-végállomás aluljárójában. Emellett 15 vagon ablakát törték be, sőt, a HÉV-megállóban lévő két reklámtáblát is tönkretették. A kár csaknem másfél millió forint.

A fiatalok ellen garázdaság és más bűncselekmények miatt is eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik