Közélet

Figyelmetlen autós gázolta halálra a kismamát

A gyermeket kiemelték a fiatal nő méhéből, a mentőknek a kicsit sikerült újraéleszteniük.. Állapota jelenleg stabil.

Az autó egy 29 éves nőt ütött el a Fehérgyarmathoz közeli Gacsály belterületén. A Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerint az életveszélyes sérüléseket szenvedett kismamáért mentőhelikoptert küldtek, de hiába, már nem tudták megmenteni az életét.

Időközben a helyszínelés befejeződött, az elsődleges vizsgálatok szerint szerda reggel hárman közlekedtek az úttest menetirány szerint jobb oldalán, amikor egy mögöttük érkező kocsi elgázolta őket. Az autót vezető 55 éves férfi feltehetően figyelmetlen volt, ezért nem vette észre a gyalogosokat. Az biztos, hogy a sofőr nem fogyasztott alkoholt.

A másik két elütött személy a nő élettársa, valamint 14 éves fia. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A rendőrség vizsgálja a körülményeket.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató-főorvosának közlése szerint a terhességének kilencedik hónapjában lévő nő éppen orvosi vizsgálatra ment volna, amikor elgázolták. A helyszínre riasztott mentők életjeleket már nem találtak nála, a babát viszont kiemelték a méhéből, újraélesztették és ellátásra mentőhelikopterrel először a mátészalkai kórházba vitték.

A 38 hetes baba állapotát az újraélesztést végző mentőknek sikerült stabilizálni, s lélegeztetve előbb a mátészalkai, majd speciálisan felszerelt, újszülötteket ellátó mentőautóval végül a nyíregyházi kórház gyermekosztályára szállították – tájékoztatta az MTI-t utóbbi kórház sajtóreferense. Vitkai Éva elmondta, az újszülött kislányt a kórház intenzív terápiás részlegén ápolják, az orvosok mindent megtesznek életben tartásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik