Közélet

Ég a nádas a Kis-Balatonnál

tuzolto-roncsvagas(df20cc77-ae3d-4f30-8409-b2a1a9e0143c)(960x640).jpg (tűzoltó, roncsvágás)
tuzolto-roncsvagas(df20cc77-ae3d-4f30-8409-b2a1a9e0143c)(960x640).jpg (tűzoltó, roncsvágás)

A Kis-Balatontól pár kilométerre, Főnyed külterületén közel tíz hektáron ég a nádas, a tűz lakott területet nem veszélyeztet, de egy tölgy-csemetésbe belekapott.

A vizes, mocsaras területen lángra kapott nádast délután fél öt óta igyekeznek eloltani a marcali, a keszthelyi, a nagykanizsai tűzoltók és a szőkedencsi önkéntesek – tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t. Koncz András hozzátette: ellentüzek gyújtásával már sikerült a lángok továbbterjedését megakadályozni, és a tüzet négy oldalról lokalizálni. Az oltási munkákkal a remények szerint még az éjszaka folyamán végeznek.

Közlése szerint természetvédelmi terület érintettsége okán kint járt a területen felmérni a károkat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park képviselője is. Egyelőre nem tudni, hogy a közeli tölgy-csemetés aljnövényzetébe is belekapó lángok okoztak-e jelentősebb károkat.

Az MTI területre tartó fotósának jelentése szerint a közeli utakon nem zavarja a közlekedést füst, de jelentős mennyiségű pernye hull, ami a sötétben és a tűztől vöröslő ég aljában hóeséshez hasonlít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik