Közélet

Gyerekkel ment lopni a részeges tolvaj

„Részeg voltam és csak úgy járkáltam az úton" – mondta az a betörő a rendőröknek, akit egy szemfüles szomszéd buktatott le. Gyerekkorú társa sem úszta meg a számonkérést.

Egy mezőkövesdi férfi egyik éjszaka furcsa zajra ébredt, de először nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Nem sokkal később azonban egy fűrész hangját hallotta. Ekkor már felkelt, kinézett az ablakon, és látta, ahogy a szemközti ház hátsó bejáratánál ketten járkálnak, majd az udvarról egy megpakolt kerékpárt tolnak ki.

A figyelmes szemlélődő azonnal értesítette a rendőrséget, a helyszínre nemsokára két járőr érkezett. Az egyik tolvajt azonnal kiszúrták az egyenruhások, aki – miután meglátta őket – a házból lopott biciklit „eldobta”, majd elszaladt. Egy időre sikerült is egérutat nyernie a rendőrök elől.

A földön heverő kerékpár alatt egy kompresszort is találtak a járőrök. Az épületet átvizsgálták, kiderült, a ház hátsó, külön álló tároló helyiségének tetején a cserepeket odébb tologatva jutottak be a betörők. A fából készült ajtót belülről kifeszítették, a hátsó udvari kapuról pedig levágták a lakatot, így távoztak a helyszínről.

A tulajdonost a rendőröknek csak hosszas csengetés és ablakzörgetés után sikerült felébreszteni. Eközben az utcán egy támolygó fiatal férfira is felfigyeltek, akire ráillett a kapott személyleírás és feltűnően hasonlított a biciklit hátrahagyó tolvajra is.

A járőrök igazoltatták, majd előállították a férfit. A 20 éves fiatal kezdetben nem akart semmit elismerni tettéből. Azt állította, részeg volt és csak úgy járkált az úton, és semmit sem tud a bűncselekményről. Alig 50 perc múlva azonban tisztulhatott a tudata, mert beismerő vallomást tett, és megnevezte gyermekkorú társát is.

Az egyenruhások még a hajnali órákban elmentek a fiú szüleinek a lakására is, ahol házkutatást tartottak. Így került elő két horgonyzott cső, amelyet ugyancsak portyázásuk alatt szereztek.

Az ügyben lopás megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. A 20 éves férfi akár három évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat – tájékoztatta a Hír24-et a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik