Közélet

Drogos lehetett a tatabányai anyagyilkos

Anya és fia többször is vitába keveredett a kábítószerezés miatt.

Elképzelhető, hogy kábítószer hatása alatt állt az a 21 éves tatabányai férfi, aki egy késsel és egy húsvágó bárddal megölte az édesanyját, majd az apjára is rátámadt. A fiatalember nem sokkal később kiugrott a szomszédos ház tizedik emeletéről.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a nő és a fia között többször volt konfliktus, mert az asszony arra gyanakodott, hogy a fiú időnként kábítószert fogyaszt. A rendőrök vizsgálják, hogy a fiatalember valóban használt-e tudatmódosító szert, mielőtt megtámadta a szüleit.

Az igazságügyi orvos szakértő szerint az anya testén több késszúrás nyoma is látható volt. A halálos ütés a fejét érte, a fiú egy húsbárddal sújtott le rá. Az apa nem sokkal a gyilkosság után érkezett haza az Ifjúmunkás úti lakásba. Csak annyit vett észre, hogy a nappaliban a bútorok rendezetlenül állnak. Fia is nyugodtnak tűnt, ezért nem is kérdezte meg, mi történt a lakásban. A konyhába ment, de amint hátat fordított a fiának, az egy húsbárddal fejbe vágta. Mivel az ütéstől nem vesztette el az eszméletét, kicsavarta fia kezéből a húsbárdot. Ekkor a fiú kirohant a lakásból, majd a szomszédos tízemeletes ház legfelső emeleti lépcsőházi ablakából kiugrott és szörnyethalt.

Az apát a tatabányai Szent Borbála kórházban kezelik. A rendőrség szerint a gyilkosság körülményeinek tisztázása még heteket vehet igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik