Közélet

Új vizsgálat Damu ügyében

A volt bírónő és a sértett cáfolta a családi kapcsolatot, azt most mégis vizsgálják.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vizsgálja, hogy valóban van-e családi vagy rokoni kapcsolat a Damu Rolandot elítélő volt bírónő és az ügy sértettje között – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az, hogy a KNYF befogadta az állampolgári bejelentést azt jelentheti, lehet alapja az információnak, az ügyészség másképp nem foglalkozna azzal.

A Magyar Nemzet úgy tudja, Damu védője már kérvényezte a Fővárosi Törvényszék elnökénél, hogy a testület hivatalból nyilatkoztassa Szabó Noémit esetleges érintettségéről. A bíróság megindította vizsgálatát, de részleteket nem közölt. A bírónő egyébként, miután Damut hatéves börtönre ítélte, távozott posztjáról, már ügyvédként dolgozik. Ha a feltételezett kapcsolat igaz, hivatalból elfogultságot kellett volna bejelentenie.

Damu Roland erőszakos közösülés, súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt indított perében a jövő héten hoz határozatot másodfokon a Fővárosi Törvényszék. A napokban elhangzott védőbeszéd hetvenöt olyan iratellenes pontra hívta fel a figyelmet a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavalyi ítéletének indokolásában, amelyeknek zöme önmagában is a nem jogerős verdikt hatályon kívül helyezését jelentheti – emlékeztet a lap.

Korábban a Hír24-nek Szabó Noémi határozottan tagadta a családi szálakat és azt mondta, megteszi a „megfelelő jogi lépéseket!”. Előzőleg a Blikk írt a bejelentésről, amely szerint “Palácsik Tímea a volt bírónő előző vagy mostani férjének unokatestvére”. A Hír24 megkérdezte az érintetteket is az ügyben, és mindkét fél határozottan cáfolta a rokoni szálakat. Nyilatkozni azonban bővebben nem kívántak. A Hír24 mindenesetre megbízható forrásból úgy értesült, a volt bírónő sejti, ki lehet a titokzatos bejelentő, vagy éppen kikhez köthető az ő váratlan felbukkanása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik