Közélet

Lopott is, részeg is volt és még a rendszáma is hamis

A rendőrök a férfit előállították, és vérvételre vitték. Ő és társa is szabadlábon védekezhetnek.

A körzeti megbízottak Pusztaszabolcs egyik kereszteződésében igazoltattak egy autóst még péntek este. A kisbuszt átvizsgálták, a raktérben két láncfűrészt és csaknem 15 mázsa akácfát találtak. A sofőr a rendőröknek azt mondta, a fát egy ismerőse telkéről hozta, állítását azonban semmivel sem tudta igazolni. Időközben kiderült, a kocsin lévő rendszámot egy másik járműre állították ki, sőt a sofőrrel fújatott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

A rendőrök még intézkedtek a helyszínen, amikor egy 32 éves férfi lépett oda hozzájuk.A sofőr azt mondta, a fát tőle hozta, ezért a rendőrök elmentek hozzá, nem hiába: az udvaron további 60 mázsa fát találtak, amelynek a férfi csak egy részével tudott elszámolni. Így mind őt, mind a kisbusz vezetőjét előállították.

Kiderült, a kocsiban és háznál talált fát a tolvajok a település határában lévő erdőkből szerezték, ahová rendszeresen visszajártak lopni. Ennek egy részét saját használatra, tüzelőnek használták, a többit pedig eladták. A járműről a rendőrök még múlt hét közepén vették le a rendszámot, mert a kisbuszt már kivonták a forgalomból. A kocsit a 32 éves férfi egyébként egyik ismerősétől kapta kölcsön, majd a történtek után ráhelyezett egy másik rendszámot. Erről az idősebb férfi is tudott. Ő hajléktalanként azért vállalt fuvarmunkákat a fiatalembernél, hogy az szállást adjon neki.

A két férfit egyedi azonosító jel meghamisításával, valamint lopás elkövetésével gyanúsították meg. Az idősebb férfinak ezen kívül ittas vezetés miatt is felelnie kell. Mindketten szabadlábon védekeznek.

A rendőrökség szerint további “társak” kerülhetnek elő, vagyis nem kizárt, hogy az ügyben újabb gyanúsítások lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik