Közélet

Több tucatnyian próbáltak átlógni a határon

Röszkén, Újszegednél és Mórahalmon alig egy nap alatt csaknem negyven embert kaptak el.

Bőven akadt dolguk az egyenruhásoknak Csongrád megyében. Pénteken a röszkei határátkelőnél jelentkezett átlépésre két kamion, benne a „potyautasokkal”. Az első jármű rakterében két pakisztáni, míg a másikban két afgán férfi rejtőzködött. Egyikük már nem először próbált meg illegálisan az országba jutni, így ellene nem csak idegenrendészeti, hanem büntetőeljárás is indult.

Az éjszakai órákban Röszkén újabb csapatot füleltek le. A 11 fős afgán társaságra a Tisza töltésén figyeltek fel a rendőrök. Két órával később a település belterületén újabb határsértő bukott le, a szerb férfit stabil hőkamera segítségével szúrták ki. Alig telt el pár perc, amikor Újszegednél újabb 10 embert kaptak el. Közülük nyolcan török, ketten pedig koszovói állampolgárok. Egyikük ellen ugyancsak büntetőeljárás indult, mivel beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll.

Hajnali 3 órakor ismét egy nagyobb számú, 11 fős csoporttal találkoztak a rendőrök Mórahalom külterületén, az 55-ös főút mentén. Reggel 7 óra előtt néhány perccel pedig a város belterületén, a buszállomásnál igazoltattak a járőrök két ott tartózkodó koszovói férfit, akikről szintén kiderült, hogy illegálisan tartózkodnak az országban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik