Közélet

Kegyetlen anya – előző gyermeke is életveszélyben volt

A tiszakécskei nőt kedden vették őrizetbe, miután kiderült, négyhetes kisfia életveszélyes állapotban van. A nő ellen öt évvel ezelőtt is nyomoztak, mert a nagyobbik fia is hasonlóan járt.

A baon.hu információi szerint már a második csecsemője került életveszélybe annak a fiatal nőnek, akit kedden vettek őrizetbe Tiszakécskén. A lap szerint nem kizárt, hogy pszichiáter szakértőt is bevonnak a 22 éves Henrietta ellen indult büntetőeljárásba.

Mint ahogy arról a Hír24 beszámolt, a négyhetes Máténak a feje, végtagjai és belső szervei sérültek meg. Budapesten ápolják a Heim Pál Gyermekkórházban.

A baon.hu azt írja, hogy a nyomozók visszaemlékeztek egy 2006-os, bugacpusztaházi esetre, amelyben szintén egy kisgyermek szenvedett sérüléseket. Akkor Henrietta első kisfia, a 2006. novemberben született, négyhetes Levente került életveszélybe. Akkor életveszélyt okozó testi sértés miatt indult nyomozás, az orvosi vizsgálatok a csecsemő koponyájában vérömlenyt mutattak ki. A kórházi iratok tanúsága szerint „az egyik szülő előző este többször megrázta gyermekét”.

Levente életét 2006-ban műtéttel mentették meg Budapesten, az Amerikai úti idegsebészeten. Az első gyermekbántalmazás miatt indult eljárás végül nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna a gyereket. Végül egy évvel később bizonyítottság hiányában megszüntették az ügyet, a gyereket jelenleg is az apai nagymama neveli.

A nőt a mostani eset miatt csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. Most azzal védekezik, hogy leejtette a néhány hetes gyermekét, azért sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik