Közélet

Gránátokat, lőszereket rejtett a családi ház

A pusztaszabolcsi házban terrorelhárítók csaptak le.

Az egyenruhások bejelentés alapján indultak el a pusztaszabolcsi rajtaütésre. A rendőrök ugyanis megtudták: a családi házban a tulajdonos lőszereket, honvédségi gránátokat tárol. Az akciósok egy 19 éves fiút és 36 éves édesanyját is előállították, majd átkutatták otthonukat. A házban összesen 14 Makarov töltényt, két magyar gyártmányú kézigránátfejet, -nyelet, valamint egy ködkézigránátot, négy-négy karabélyt, illetve vaklőszert is találtak. A lefoglalt tüzérségi eszközökről készült rendőrségi felvétel letölthető itt.

Ezeket jelenleg szakértők vizsgálják. A kézigránátfejek további szakértői vizsgálatot igényelnek, ugyanis a helyszínen nem lehetett megállapítani, hogy tartalmaznak-e robbanóanyagot vagy sem.

A lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatott két családtag elmondta: azokat még a kilencvenes évek elején hozta haza az édesapa, amikor még sorkatonaként szolgált. A kamionsofőrként dolgozó férfi jelenleg külföldön van, így őt csak később tudják kihallgatni a nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik