Közélet

Elkapták a brutális késes rablót

Az agresszív férfi rablás közben egy kisbolt vásárlóját leütötte, az eladót pedig megkéselte. A támadó végül feladta magát.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 33 éves férfi pénz reményében ment az I. kerületi, Attila úton lévő ABC-be még a múlt héten. A férfi erőszakos volt, rögtön nekiesett az egyik vásárlónak: egyszerűen leütötte fegyverével. Ezután az eladóhoz fordult, a bevételt követelte, ám az alkalmazott ellenállt, ekkor került elő a kés: a támadó hasba szúrta a boltost, aki súlyos állapotban került kórházba. A vásárló könnyű sérüléseket szenvedett. A rabló végül pénz nélkül távozott. A férfi nem egyedül dolgozott, társa a kocsiban várta. Őt nem sokkal a rablás után elkapták, viszont brutális társát mostanáig keresték, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrség korábban arra figyelmeztetett, a keresett rabló erőszakos, agresszív, így mindenkit óva intettek attól, hogy maga próbálja elfogni a férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint a fényképes körözés megtette hatását, a gyanúsított ugyanis szembesült azzal, hogy országszerte keresik, így nem látta értelmét a további bujkálásnak. A férfi a napokban, védője kíséretében jelent meg a Nagykátai Rendőrkapitányságon. A támadó már előzetesben van, ellene rablás kísérlete és súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik