Közélet

Börtönbe vonulás és búcsúbuli rabolt piával

A férfi még szeretett volna mulatni egyet, mielőtt lecsukják. Úgy döntött, a hozzávalókat egy kisboltból szerzi be.

A férfi egy miskolci üzletet szemelt ki magának. Két üveg márkás italt és egy doboz cigarettát kért az eladótól, majd miután összekészítették neki az árut, úgy tett, mintha a pénztárcáját keresné. Egy óvatlan pillanatban azonban megragadta a táskát és futásnak eredt. A két eladónő a menekülő után rohant. Sikerült utolérniük a fiatalt és megpróbálták lefogni, de a rabló igyekezett kitépni magát üldözői szorításából. A kísérlet dulakodásba torkollott, az idősebb asszony a földre esett és súlyos, töréses sérüléseket szenvedett. A rabló a történtek után elmenekült.

A rendőrség rablás miatt indított eljárást az ügyben, akkor még ismeretlen támadóval szemben. Alig telt el pár nap, a tettest megtalálták. A 24 éves fiatal kihallgatásakor elmondta: elfogása napján börtönbe kellett volna vonulnia, hogy egy korábban elkövetett rablása miatt kiszabott hatéves büntetését megkezdje. A kisboltot pedig azért akarta kifosztani, hogy bevonulása előtt megtartott búcsúbulijához legyen elegednő “ellátmány”.

A fiatal ellen rablás miatt indult eljárás, és ügyében már ítélet is született. A bíróság a vádlottat hat év szabadságvesztésre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik