Közélet

Őrült robbantgat Budapesten

Ajtónyitásra lépnek működésbe a kézigránátok. Már három támadást írnak a tettes számlájára.

Magányos, őrült robbantó számlájára írja a rendőrség a közelmúlt kézigránátos támadásait. A Magyar Hírlap úgy tudja: a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) terrorizmus és extrémizmus elleni osztálya is nyomoz, a szélsőséges szervezetek körül forgolódó, veszélyes alakokat is számba veszik.

Az újság szerint a tettes, a sajtóban eddig megjelentetekkel ellentétben nem két, hanem három kézigránátos támadást hajtott végre. A Nemzeti Nyomozó Iroda ugyan tegnap csak két esetet említett, de állítólag az ismeretlen robbantó számlájára írnak egy tavaly decemberi akciót is. Akkor egy XV. kerületi családi ház kapujára szerelt hasonló szerkezetet.

Az NNI egy magányos tettest keres, aki robbantásaival akarja felhívni magára a figyelmet. Az elkövető profi módon készítette el a bejárati ajtók nyitására robbanó, kézigránáttal összekötött különös szerkezeteket. Nem rajta múlt, hogy akciói eddig nem követeltek emberéletet. Ez lehet a magyarázata, hogy mint tegnap megírtuk, a rendőrség 5 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik