Közélet

A Rendőrpalotával szemben bujkált a tolvaj

Az egyenruhások két férfit fogtak el, akik az elmúlt időszakban több lakásba is betörtek a fővárosban.

A páros a napokban bukott le, egyiküket a rendőrök a XVI. kerületi Szent Korona utcában fogták el. A férfi épp egy családi házat próbált kipakolni, amikor elkapták. A tolvaj beismerő vallomást tett, és kiderült, több lakásban is járt hasonló céllal. A nyomozók a korábbi helyszíneken is kihallgatták a férfit és egyre inkább egyértelművé vált, nem egyedül “dolgozott”.

Rövid időn belül az egyenruhások látókörébe került a másik tolvaj is, akit egy kamerafelvétel buktatott le, amely az egyik betörés helyszínén készült. A rendőrök a vallomásból tudták, a másik férfi biztosan járt a Háromszéki utcában, de a videón már nem ő szerepelt. Így jutottak el az addig gondosan elhallgatott társhoz. A páros másik tagjára közvetlenül a rendőrpalotával szemben csaptak le, Teve utca otthonában.

A rendőrök nem tudtak bejutni lakásba,  a többszöri felszólításra sem történt semmi. Végül szakértő érkezett a helyszínre, és kinyitotta a zárat. A gyanúsított a lakásban volt, az egyenruhások őt is előállították és őrizetbe vették. Kiderült, a férfi körözés alatt áll, így előzetes letartóztatásba került. Ellene kétrendbeli, míg korábban elfogott társa ellen hatrendbeli betöréses lopás miatt indult eljárás.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik