Közélet

Veszélyes rablót keresnek a rendőrök

A támadó a kisbolt egyik vásárlóját leütötte, az eladót pedig megkéselte.

A 33 éves férfi pénz reményében ment az I. kerületi, Attila úton lévő ABC-be a napokban. Amint belépett az ajtón, nekiesett egy vásárlónak, akit egyszerűen leütött a fegyverével. Ezután az eladóhoz fordult és pénzt követelt tőle, ám a férfi nem volt hajlandó átadni a bevételt. Dulakodni kezdtek, ekkor került elő a kés: az alkalmazottat a hasán érte a szúrás. A rabló a történtek után elmenekült, pénzt nem sikerült szereznie.

Az „akcióban” ketten vettek részt, a páros másik tagja a kocsiban várakozott. A támadó miután kiszaladt az üzletből, beült az autóba társa mellé, és gyorsan elhajtottak.

A boltos súlyos állapotban került kórházba, míg a leütött vásárló könnyű sérüléseket szenvedett.

A nyomozóknak néhány óra múlva sikerült beazonosítaniuk a sofőrt. A 38 éves férfit még aznap, az éjszakai órákban elfogták és őrizetbe vették. Társát még keresik, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrség közleményében figyelmeztet: Lakatos István erőszakos, agresszív, ezért aki látja őt, nem próbálja meg elfogni, hanem haladéktalanul értesítse bármelyik rendőri szervet.

 

Lakatos István

A BRFK kéri, hogy aki a férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik