Közélet

Rendőrkézen a boltosok rémei

A tolvajbanda tavaly március óta több üzletet kipakolt.

A csapat Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Bács-Kiskun megyében „dolgozott”. A négyfős társaság kisebb boltokat szemelt ki magának. Felfeszítették a rácsot, vagy betörték az ablakot, így jutottak be az üzletekbe, majd felpakoltak: dohányárut, élelmiszert, édességeket vittek magukkal. Portyáikkal összesen ötmillió forint kárt okoztak.

Az egyik helyszínen azonban hiba csúszott a tervbe. Betörés közben ugyanis megzavarták őket és menekülniük kellett, viszont a nagy kapkodásban bizonyítékot hagytak hátra. Végül ez lett a vesztük. Azt, hogy pontosan milyen eszközről van szó, nem a rendőrök közölték, annyit azonban elmondtak, folyamatosan értékelték a beszerzett adatokat és bizonyítási eszközöket.

A történtek után a rendőrök látókörébe kerültek a gyanúsítottak, akikre a Jászszentlászló és Kiskunfélegyháza között csaptak le. Ellenőrizni akarták a kocsijukat, ám a tolvajok ezt nem akarták: menekülni próbáltak. Ámokfutásuknak egy hófal vetett véget. A rendőrök az autóban nagy mennyiségű dohányárut találtak, amellyel a betörők hiába próbáltak, nem tudtak elszámolni. Mint kiderült, a holmit egy jászszentlászlói kisboltból szerezték. A négy férfit bevitték a rendőrségre.

 

A tolvajok egy ideig nem mennek “bevásárolni” (fotó:JNSZMRFK)

A gyanúsítottak közül hárman mindent tagadtak, de negyedik társuk – egyben a csapat legfiatalabb, 23 éves tagja –  beismerő vallomást tett. A fenti bűncselekményen túl még további nyolc bolt betörésével gyanúsították meg a bandát, de a rendőrök szerint nem kizárt, hogy ez a szám a nyomozás előrehaladtával emelkedni fog.

A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette, a bíróság pedig már elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik