Közélet

Összetört a kétnapos szupermentő

Az új, sárga Volkswagen kedden kezdte a munkát Kecskeméten, csütörtök este már össze is tört. Egy autóbusszal karambolozott a Bethlen körúton.

A baon.hu információi szerint az autó épp egy beteghez tartott, a megkülönböztető fény és hangjelzéseket is használta a sofőr. A Rákóczi utcához érve áthajtott a piroson, ekkor ütközött össze a vasútállomás felé tartó, utasokat már nem szállító, helyi járatos csuklós busszal. A balesetben nem sérült meg senki, de az új mentőautó nagyon összetört.

A lap azt írja, az új mentőautó elvesztésével újra nehéz helyzetbe került a megye mentőszolgálata. A baon.hu-nak és a Petőfi Népének ugyanis Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója január elején kategorikusan azt nyilatkozta, hogy van néhány tartalékautójuk Bács-Kiskunban, ami szükség esetén bevethető.

Az új mentő szolgálatba állításakor viszont – a kecskeméti mentőállomás vezetőjére hivatkozva – több helyen is megjelent kedden, hogy „az új jármű érkezésével a mentőautók száma nem változott, viszont ezentúl így lesz tartalékmentő, ami eddig nagy hiányosság volt Kecskeméten”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik