Közélet

Ivott és karambolozott a fideszes képviselő

Tilki Attila az M30-as autópályán ütközött a szalagkorlátnak két héttel ezelőtt. A vérében alkoholt mutattak ki.

Az M30-as autópályán a szalagkorlátnak ütközött Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő még február 9-én. Tilki Attila közleményben tudatta, hogy a baleset után a szervezetében alkoholfogyasztást mutatott ki a vérvétel, s jelezte: vállalja a balesetével kapcsolatos következményeket.

A képviselő – aki egyben Fehérgyarmat polgármestere is – a történtekről írva azt is megemlítette, hogy aznap reggel csúszós úton vezetett. “Bár személyi sérülés nem történt, a rendőrséget az esetről magam értesítettem, kiérkezésük után pedig – lemondva mentelmi jogomról – azonnal és önként vállaltam az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt, amely alkoholfogyasztást jelzett” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: február 9-én a reggeli órákban az M30-as autópálya megyei szakaszán egy személygépkocsi vezetője a csúszós burkolaton megcsúszott járművével, és balesetet szenvedett. A balesetben senki sem sérült meg.

Tilki Attilát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 10. számú, fehérgyarmati egyéni választókerületében választották országgyűlési képviselővé. 2006-tól a település polgármestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik