Közélet

ÁPV-s vezetőket gyanúsítanak a postaszékház ügyében

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) két volt vezető tisztségviselőjét gyanúsította meg különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel a rendőrség a postaszékház bérlésével kapcsolatos nyomozásban - közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője.

A két gyanúsított szabadlábon védekezhet. A Magyar Nemzet cikke szerint már öt személyt gyanúsítanak a postaszékház eladása és az új irodaház bérleti szerződése miatt indult büntetőeljárásban.

A Magyar Posta volt vezérigazgatója, egy korábbi vezérigazgató-helyettes és a volt beruházási igazgató tagadják a terhükre rótt bűncselekményt, és panaszt tettek a gyanúsításuk ellen.

Négy évvel ezelőtt derült ki, hogy költségtakarékosság címén a posta eladja Krisztina körúti központját, és havi négyszázezer euróért, azaz akkori árfolyamon mintegy százmillió forintért bérel új székházat a Népfürdõ utcai Gateway Business Centerben. Később kiderült, hogy a legendás postapalotát a Wallis Ingatlan Zrt. – amelynek anyacégét, a Wallis Rt.-t 2000 és 2005 között Bajnai Gordon későbbi kormányfő vezette – egyik projektcége, a WPR Primus Kft. egyedüli pályázóként vehette meg valamivel több mint ötmilliárd forintért – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik