Közélet

Felnőttek vertek össze egy diákot az iskolában

Elkapták őket a rendőrök. Egyelőre nem egyértelmű, miért, és miért pont az iskolában estek a fiúnak.

A négy férfi hétfő délután ment be a jászalsószentgyörgyi Lippay Lajos Alsó-jászsági Óvodai, Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe. A portaszolgálat mellett egyszerűen elmentek, a 16 éves fiút a folyosón találták: nekiestek, ütötték-verték, majd távoztak. A négy középkorú jászladányit a rendőrök nem sokkal később elfogták. A Hír24 értesülései szerint a kihallgatásukon elmondták, hogy egy korábbi nézeteltérésüket akarták a veréssel rendezni. A négy férfi több verziót is előadott, így a vallomások között egyelőre ellentmondások feszülnek. Az azonban már biztos, hogy a jászberényi rendőrség csoportos garázdaság miatt indított nyomozást.

A szoljon.hu információi szerint egy jászladányi család tagjai utaztak át Jászalsószentgyörgyre, hogy egy vélt vagy valós sérelmükért számon kérjék a fiút. A lap úgy tudja, a verés közben eltört az ujjcsontja, ám ennek ellentmond, hogy az orvosi szakvélemény szerint sérülése nyolc napon belül gyógyuló.A fiút a Szent Erzsébet Kórházba vitték, ellátták, majd kiengedték.

Az általános iskola igazgatója, Tarnai Mihály a szoljon.hu-nak azt mondta: a támadás áldozata az iskola egyik magántanulója volt, épp az esedékes foglalkozására érkezett az iskolába. A diákok és tanárok számára is ismeretlen támadó csoport kérdezés és minden „udvariassági formaság” nélkül haladt el a portaszolgálat mellett, és az iskola folyosóján, az előtérben találta meg a fiatalt. Amilyen gyorsan érkeztek, olyan gyorsan távoztak is az épületből, miután helybenhagyták a sértettet. Az igazgató azt megerősítette, hogy a fiatal a kezét fájlalta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik