Közélet

Sérült rendőrök, halott támadó Csepelen

Az őrjöngő férfi intézkedés közben lett rosszul, a mentők már nem tudták megmenteni az életét. Két rendőrt és a támadó szüleit kórházban ápolják.

Kétségbeesett szülők kértek rendőri segítséget szombaton, a kora hajnali órákban. Azért hívták az egyenruhásokat, mert 31 éves fiuk súlyosan bántalmazta őket. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, a XXI. kerületi Óvoda utca egyik társasházi lakásába. Az önuralmát vesztett fiatalember többször megütötte, megrúgta édesanyját, édesapját pedig késsel, életveszélyesen megfenyegette, és hirtelen jött dührohamában összetörte a bútorokat is.

A negyedik emeleti ablakból a segítséget kérő apa ledobta a rendőröknek a kulcsot, és elmondta nekik, hogy fia pont most megy le a lépcsőházba és kés van nála. A járőrök a szűk lépcsőházban találkoztak egy feltűnően zavartan viselkedő férfival, aki egy kerékpárral a kezében jött le a lépcsőn. Megállították, de a fiatalmeber az együttműködés helyett azonnal, minden látható indok nélkül rájuk támadt. A nála lévő súlyos kerékpárt a rendőrökre dobta, majd ütni és rúgni kezdte az egyenruhásokat. A találkozás pillanatok alatt dulakodásba torkollott, közben az egyik rendőrnél lévő könnygázspray leesett. A támadó felkapta a palackot a földről és lefújta a járőröket.

A rendőrök megtörték a felbőszült, önuralmát vesztett támadó ellenállását és megbilincselték. A férfi az intézkedés után láthatóan rosszul lett. Közben további rendőrök érkeztek a helyszínre, ők hívtak mentőt az őrjöngő emberhez, a bántalmazott szülőkhöz és a láthatóan sérült kollegáikhoz is. A zavart férfiról levették a bilincset, ruházatán könnyítettek és megkezdték az elsősegélynyújtást.

Időközben a mentők is megérkeztek, akik megpróbálták megmenteni a férfi életét, de hiába küzdöttek érte, a mentőautóban meghalt.

A további mentőegységek egy rendőrt a helyszínen láttak el, kettőt sérüléseik miatt kórházba szállították, kivizsgálásuk, ellátásuk jelenleg is tart, így egyelőre nem tudni, sérüléseik mennyire súlyosak. A fiatalember szüleit ugyancsak kórházban ápolják.

Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik