Közélet

Tömegverekedés a SOTE szülészeti klinikáján

Térelválasztó oszlopokkal verték a rendőröket a korábban orvosokkal és nővérekkel veszekedő családtagok. Négy embert előállítottak.

Négy embert előállított a rendőrség szerdán egy fővárosi kórházból, mert ott összeverekedett két nagyobb társaság – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán. Sagyibó Melinda elmondta, a két társaság szóváltásba keveredett egymással, majd ez tettlegességig, verekedésig fajult.

A rendőrség előállított a helyszínről három embert a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, majd egy negyediket is kórházi ellátása után, ugyanis ő könnyebben megsebesült. A három férfi és egy nő ellen csoportos garázdaság miatt indult eljárás – közölte a sajtóügyeletes.

A hvg.hu egy blogbejegyzésre hivatkozva szerda este azt írta, hogy körülbelül húsz ember összetűzésbe keveredett orvosokkal és rendőrökkel a SOTE I. számú, Baross utcai szülészeti klinikáján. “A Mindenhonnan kiküldött tudósítónk jelenti” nevű blog szerint térelválasztó oszlopokkal verték a rendőröket, akik pajzzsal védekeztek.

A SOTE egyik neve elhallgatását kérő recepciósa az Origónak azt mondta, két család verekedett össze, de gyorsan szétválasztották őket. Egy embert a mentő vitt el, a többieket a kiérkező rendőrök – olvasható a portálon.

A Velvet egyik forrása szerint “az intenzív osztályon szabály, hogy egyszerre csak egy látogató lehet bent. Ezt sokan nehezen fogadják el, mivel ott olyan babák vannak, akiknek kritikus az állapota. Volt már olyan, hogy a biztonsági őröket kellett megkérni arra, hogy fogják vissza a hozzátartozókat.”

A sajtóban megjelent hírekre reagálva a Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezte: rendőrök vagy kórházi dolgozók a SOTE I. számú, Baross utcai szülészeti klinikáján történt verekedésben nem sérültek meg. A rendőrség határozottan cáfolja azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint térelválasztó oszlopokkal verték volna a rendőröket, akik pajzzsal védekeztek, és orvosok, nővérek is megsérülhettek a tömegverekedésben. A közlés szerint nem merült fel olyan információ, mely szerint a garázdaságban érintett személyeken kívül más is megsérült volna.

Az MTI kórházi dolgozóktól úgy értesült, hogy a verekedés két család között, egy korábbi tartozás miatt robbant ki, és nem azért, mert az intenzív osztályon kezelt újszülötthöz nem engedték be a nagy számban megjelent rokonokat. Az MTI úgy tudja, hogy a családtagok egy-egy hozzátartozójukhoz érkeztek a kórházba, akinek gyermeke született, és a klinika folyosóján találkoztak. Egyikük a korábban kölcsönadott pénzt követelte volna vissza, és ebből előbb szóváltás, majd dulakodás, később verekedés alakult ki. A kórház dolgozói értesítették a rendőröket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik