Közélet

Meghalt a börtönben a lakásmaffia feje

A nő több betegségben is szenvedett, rokonai szerint nem kapta meg megfelelő gyógyszereit a zárkában.

Tizenkét nappal előzetes letartóztatásba helyezése után meghalt Szegeden, a Dorozsmai úti börtönben Kovács Károlyné Búza Terézia – írja a Délmagyar.

A nő elsőrendű vádlottja volt a lakásmaffiaügyként ismertté vált esetnek. A Szegedi Városi Bíróság megismételt eljárásában január 23-án hozott első fokú ítéletet. Ebben Kovács Károlynét társtettességben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt visszaesőként kilenc év börtönnel és hétmillió forint pénzbüntetéssel sújtotta, majd a tárgyalás végén rendelkezett azonnali előzetes letartóztatásáról – áll a napilap cikkében.

A halálesettel kapcsolatban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóirodája közölte a lappal, hogy a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumának egyik zárkájában február 4-én, 6 óra 26 perckor valóban történt egy haláleset. Egy előzetesen letartóztatott női fogvatartott lett rosszul, és az azonnali szakszerű és gondos egészségügyi ellátás ellenére meghalt.

A rendőrség a bűncselekmény lehetőségét kizárta. Az intézet vezetése által elrendelt vizsgálat megállapította: az elhunyt korábbi egészségügyi ellátása, a rosszullétet és eszméletvesztést követő újraélesztése szakszerű volt, hiányosság nem merült fel, ennek dokumentációja is rendben megtörtént. Mindezek tükrében megállapítható: külön vizsgálat nem szükséges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik