Közélet

Karácsonykor öltek is a 13 éves fiú támadói

A gyerekre támadó két férfiről kiderült, karácsonykor megfojtottak és kiraboltak egy idős férfit. A banda harmadik tagja, egy 44 éves nő volt a tippadó.

A fővárosi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik február 1-jén életveszélyesen megkéseltek egy 13 éves kisfiút és édesanyját a XX. kerületben. Egyikük már előzetes letartóztatásban van, társa egyelőre őrizetben van. A két férfit azzal is gyanúsítják, hogy karácsonykor megfojtottak egy 70 éves férfit, majd kirabolták a lakását.

A nyomozók a szurkálás napján őrizetbe vettek egy 44 éves nőt, akiről kiderült, hogy a tippadó volt, a büntetőügyben felbujtóként szerepel. Az egyik, 38 éves bűnözőt február 3-án fogták el a XIX. kerületben, négy nappal később Rákospalotán, elfogták a 42 éves társát is. A férfi nem adta meg magát egyből, de sikerült elkapni, később beismerte a bűncselekményt is.

Kiderült, hogy banda női tagja hívta fel a figyelmet arra, hogy a lakásban értékes ékszerek és számítástechnikai eszközök vannak. A két férfi behatolt a lakásba. Az anya megpróbált segítséget hívni, közben azonban a fiára támadtak a betörők. Az egyik szúrás alkalmával a kés áthatolt a koponyacsontján, ezért később életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Az anyán is több késszúrást ejtettek. A támadók összeszedték az értékeket, majd elmenekültek.

Azóta előkerült a kés és a korábban ellopott tárgyak is, ezeket bizonyítékként le is foglalták. A két férfival szemben jelenleg emberölés kísérlete miatt folyik az eljárás, míg harmadik társuk ellen felbujtás miatt.

Közben kiderült az is, hogy a két férfi december 24-én megölt egy idős férfit a XX. kerületben. A rokonok kezdték keresni, a zárt ajtórácsot a tűzoltók vágták szét. A rendőrség tájékoztatása szerint a „nyaki lágyrészek leszorítása következtében” halt meg.

A gyilkossággal gyanúsított férfit szerdán hallgatták ki, beismerte a bűncselekményt, sőt, azt is elmondta, hogy ezt a bűncselekményt is azzal a férfival követte el, akivel megtámadták a fiút és anyját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik