Közélet

Bombariadó Debrecenben – újságíró riasztotta a rendőröket

A fenyegetés e-mailben érkezett a médiamunkás postaládájába. Azonnal értesítette a rendőröket, és elkezdődött a többórás mizéria. A vonatok két órát késtek, és a buszok sem jártak rendesen.

A levél szó szerint idézve a következő volt „Bomba van elrejtve a debreceni vasútállomáson most ebben a percben ha nem érkezik oda valaki 60 percen belül felrobbantom az egész épületet adjátok le a rendőrségre és még az autóbuszállomáson is elhelyeztem egy bombát az is robbani fog 60 perc múlva és komolyan mondtam”.

A rendőrség természetesen azonnal kivonult a vasútállomásra. Az épületet és környékét hat bombakutató járőr és 2 bombakereső kutya és kilenc járőr kutatta át, a buszpályaudvarra tíz egyenruhást vezényeltek. Átkutattak két komplett vonatot és 23 buszt. A vasútállomáson körülbelül 170 utasnak és 110 dolgozónak okozott kellemetlen órákat az eset. Ráadásul míg a bombakutatók dolgoztak, nyolc szerelvény várakozott a piros lámpánál.

A rendőrök a hidegre tekintettel a várakozó utasoknak melegedő buszt rendeltek. Erre 77 utas fért fel, főleg gyerekek, terhes kismamák és idős emberek.

A buszpályaudvaron eközben körülbelül 400 utasnak és 40 dolgozónak kellett elhagynia az épületeket és járműveket. Itt négy melegedő busz telt meg.

A keresés fél egykor fejeződött be, mint ahogy az lenni szokott, nemhogy bomba, de még annak látszó tárgy sem került elő.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetése miatt indít büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Ha a fenyegetőt elkapnák, és kiderülne, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozott, akár 15 év börtönt is kaphatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik