Közélet

Több vonalon is akadozik a forgalom

Síntörés, váltóállítási problémák, meghibásodott biztosítóberendezés – van, ahol csak egy vágányon és akad, ahol egyáltalán nem tudnak közlekedni a szerelvények.

Hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs vasútvonalon szerda délelőtt. Aszód és Tura között eltört a sín, a helyreállítás ideje elatt az említett szakaszon csak egy vágányt használhatták a szerelvények. A hibát már sikerült kijavítani, így fokozatosan csökkennek a késések.

A Déli pályaudvar forgalma sem zökkenőmentes, váltóállítási problémák miatt a pályaudvar I-V. vágánya nem indít és nem fogad vonatokat, emiatt a Déliből induló és oda érkező szerelvényeknél ugyancsak 10-20 perces késésekkel kell számolni. A szakemberek jelenleg is dolgoznak.

Hosszabb menetidővel közlekedtek a vonatok a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon is, ahol szintén váltóállítási hiba okozott problémát. Az említett szakaszon le is kellett állítani a  forgalmat. Hasonló helyzet alakult ki a Budapest–Szob vasútvonalon is, ott biztosítóberendezési hiba zavarta a közlekedést Dunakeszinél.

A MÁV szerint általánosságban elmondható, hogy míg az ország délnyugati és déli részén a kedvezőtlen időjárási körülmények között helyenként váltók lefagyása miatt átlagosan 15-20 perccel, addig az ország délkeleti régiójában esetenként mozdony meghibásodások miatt alakultak ki szerda délelőtt 15-25 perces késések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik