Közélet

Háromszáz embert mentettek meg a hétvégén

A rendőrség 24 ezer esetben intézkedett a hétvégén, és 300 embert mentettek meg a fagyhaláltól azzal, hogy segítséget nyújtottak nekik.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az országban vasárnap éjjel 43 embert vittek fedett, fűtött és megfelelő ellátást biztosító szociális intézménybe a rendőrök. A főváros közterein 18 embert találtak, őket is melegedőkbe, hajléktalanszállókra vitték. Példaként említette, hogy az M3-as autópályán hétfő reggel elromlott egy személyautó, és a több órája fagyoskodó embereket a rendőrök vitték meleg helyre.

Péntektől hétfő reggelig a rendőrök 249 embert kísértek a melegedőkbe, hajléktalanszállókra. Lakásokból és egyéb fűtetlen helyiségekből 50-et. A hétvégén 20 ezer rendőr volt szolgálatban, és 24 ezer esetben intézkedtek. Az elmúlt három napban 170 közúti közlekedési baleset történt, ebből egy volt halálos kimenetelű, hét súlyos, 28 pedig könnyű sérüléssel végződött. A balesetek jelentős része koccanásos baleset volt és nem járt személyi sérüléssel – tette hozzá.

Az országban több ezer rendőr teljesített szolgálatot a hétvégén. A rendkívüli hideg és az erős havazás miatt a budapesti- és a megyei rendőr-főkapitányságok is emelt létszámú szolgálattal készültek, járőrök és körzeti megbízottak kutatták a segítségre szorulókat. A kiszolgáltatott helyzetben lévő idős emberek állapotát és életkörülményeit visszatérően ellenőrizték, számos településen az Országos Polgárőr Szövetség tagszervezeteinek munkatársaival közösen. Emellett több alkalommal is rokonok vagy szomszédok bejelentésére érkeztek rendőrök a rászorulókhoz, őket a kihűlt otthonaikból melegedőkbe szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik