Közélet

Robbanás egy fővárosi társasházban

A Fiastyúk utcai épület lakhatatlanná vált, öt családnak kell kiköltöznie. Egy férfi megsérült, kórházba vitték, és eljárást is indítottak ellene.

A baleset a XIII. kerületi Fiastyúk utcában történt. Valószínűleg egy gázzal működő cserépkályha okozta a detonációt a három szintes épület második emeleten. Egy 71 éves férfi a saját lábán jött ki az érintett lakásból, kórházba vitték, de nemsokkal később kiengedték, mert nem lett komolyabb baja. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétségének gyanúja miatt eljárást indított ellene, mert felelős lehet a történtekért, de egyelőre nem közöltek részleteket.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté a Hír24-nek elmondta: a tetőszerkezet leszakadt, a ház oldalfala egy darabon kidőlt, így az egész épület lakhatatlanná vált. Öt lakosnak kell elhagynia otthonát, köztük egy kisgyermekes anyukának is. Négyen kértek ideiglenes elhelyezést. Ők az átmeneti szükségszálláson húzhatják meg magukat, ott melegben lesznek, enni és inni is kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik