Közélet

Mégsem terrorista Brad Pitt?

Hamarosan dönteni kell, hiszen négy hónapja nyomoznak a sztár magyarországi filmforgatása ügyében.

A Népszava szerint napokon belül lezárulhat a nyomozás az amerikai filmszínész-rendező akciómozi-forgatása ügyében. Tavaly októberben a terrorelhárítók (TEK) “ütöttek rajta” a film kellékein, amelyek Hajdú János tábornok nem megfelelően hatástalanított katonai sorozatlövők, gépfegyverek, géppuskák, kézi lőfegyverek és távcsöves puskák voltak.

A fegyvereket “titkos adatgyűjtés eredményeként” foglalták le. Gajdos Béla, a film fegyverszakértője ugyanakkor cáfolta a terrorelhárítók vádjait, mivel a magyar jog szerint az a lényeg, hogy éles lőszert ne lehessen kilőni a fegyverből. Ha a Londonból behozott átalakított fegyvereket éleslőszerrel használnák, akkor szétrobbanna a csövük. “Ezek a fegyverek egyébként már egy hónapja használatban voltak Londonban” – jegyezte meg.

A Népszava kérdésére a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője közölte, jelenleg is tart a nyomozás a fegyverek ügyében. Ugyanakkor a lap arról is értesült, hogy napokon belül le kell zárni az eljárást, mert a 30 napos nyomozást csak 90 nappal hosszabbították meg, a további hosszabbítást pedig elutasították. A határidő a jövő héten lejár, tehát addig vádemelési javaslatról, vagy az eljárás megszüntetéséről kell döntenie a hatóságnak. A lap úgy tudja, a vádhatóság bíróságra vinné a történetet, a rendőrség a társadalomra való veszélyesség hiánya miatt megszüntetné a nyomozást.

A világhírű színész állítólag őrjöngött a magyar Terrorelhárító Központ akciója miatt, ugyanis a forgatás már így is csúszik, és a tervezettnél többet is költöttek, így nem engedhetnek meg maguknak további időkiesést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik