Közélet

Két embert ölt meg a szén-monoxid

Az áldozat egy férfi és egy nő.

A tűzoltókat csütörtökön, késő délután riasztották az esethez. Budapest XXIII. kerületébe, egy földszintes családi házhoz vonultak, ahol ketten lettek rosszul, egy nő és egy férfi. Életüket már sem a kiérkező mentők, sem a tűzoltók doktorszolgálata nem tudta megmenteni – mondta el a Hír24-nek a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzoltók az épületben magas szén-monoxid-koncentrációt mértek, ezért a házat átszellőztették – fűzte hozzá Kisdi Márk Máté.

A napokban már két helyszínen is lecsapott a szén-monoxid. A mentők három embert láttak el, egy fiatal lányt és egy ötven év körüli férfit a II. kerületben, egy 20 év körüli fiút pedig Tápiógyörgyén. Szerencsére ezek az esetek nem végződtek tragédiával.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint, amikor az idő ilyen hidegre fordul, a kihűléses esetek mellett többen kerülnek kórházba szén-monoxid-mérgezéssel is. Győrfi Pál elmondta: korszerű fűtési eszközök híján sokan barkácsolt fűtési megoldásokhoz nyúlnak, ami nagyon veszélyes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik