Közélet

Gázórákat rongáltak pénzért

A rendőrök többeket hallgattak már ki gyanúsítottként.

Eljárást indítottak Nógrád megyében két férfi ellen, akik pénzért rongáltak meg gázórákat, hogy azok a valósnál kevesebb fogyasztást mutassanak – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel. Dankóné Nagy Éva elmondta: a főkapitányság bűnügyi osztálya, a szécsényi rendőrkapitányság és a Tigáz szakemberei szerdán tartottak ellenőrzést több háznál.

A nyomozók fogyasztókat is kihallgattak már gyanúsítottként, és a kör várhatóan tovább bővül majd.

A rendőrök egy 42 éves isaszegi és egy 36 éves varsányi férfit előállítottak, ellenük dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indítottak eljárást. Előbbi gyanúsítottat őrizetbe is vették, mert korábban már folyt ellene eljárás hasonló bűncselekmény miatt. Az adatok szerint a páros 2008-tól több családi ház mérőóráját is megrongálta úgy, hogy a plombát feltörték, eltávolították és megváltoztatták az óraállást.

A szóvivő közölte: a két férfi alkalmanként több tízezer forintot kapott a fogyasztóktól, a gázszolgáltatót pedig több millió forintos kér érte. Dankóné Nagy Éva az MTI kérdésére nem kívánta megnevezni, hogy konkrétan mely településeken zajlottak, illetve zajlanak az ellenőrzések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik