Közélet

Jogellenes fogva tartással vádolnak rendőröket Hevesben

A vádlottak tagadják bűnösségüket, azt állítják, hogy szabályosan intézkedtek.

Jogellenes fogva tartás vádjával állt négy hivatásos rendőr szerdán az Egri Törvényszék előtt. A vádirat szerint 2009. december 12-én hajnalban úgy vittek el a hevesi művelődési ház elől egy ittas férfit, hogy a sértett személyi szabadságának a törvényi feltételei nem álltak fenn.

A történtek előzménye, hogy a kultúrházban diszkót tartottak, ahová a sértett szeretett volna bejutni, de ittassága miatt nem engedték be. Többször próbálkozott, de nem járt sikerrel.

A négy rendőr – kettő közülük akkor még rendőr szakközépiskolás volt – gépkocsizó járőrszolgálatot látott el a városban, és megfordultak a művelődési háznál is. Felfigyeltek a sértettre és úgy ítélték meg, hogy zavaró annak jelenléte a helyszínen, ezért beültették a rendőrautóba. A vádlottak azonban a sértettel szemben a vádirat szerint nem intézkedtek, nem állították őt elő, hanem a város külterületére vitték és egy öntözőtónál magára hagyták. A bíróság a szerdai tárgyalást egy kulcsfontosságúnak tartott tanú távolléte miatt elnapolta. A per március 8-án folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik