Közélet

Két házban is lecsapott a szén-monoxid

A mentők három embert láttak el.

A két eset szinte egy időben történt. Tűzoltókat hívtak a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, egy családi házhoz. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: az épületben ketten lettek rosszul. Őket a mentők kórházba vitték. A tűzoltók a helyszínen az átlagnál magasabb szén-monoxid koncentrációt mértek.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy egy 50 év körüli férfit és egy fiatal nőt szállítottak az Erzsébet Kórház toxikológiai osztályára. Információink szerint egyikük állapota sem súlyos.

A másik riasztás a Pest megyei Tápiógyörgyéről érkezett. Egy 20 év körüli fiatalember szorult segítségre, a mentők Ceglédre vitték további vizsgálatokra – tette hozzá Valics Dezső. Úgy tudni, ő is enyhe szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba.

Loch Erika, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: a fiú valószínűleg a fűtőberendezésből szivárgó szén-monoxid miatt lett rosszul. A fiatalt a szülők eszméletlen állapotban hozták ki a fürdőszobából, ahol összeesett. Ebben a házban ugyancsak magas CO-koncentrációt mutattak a műszerek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik