Közélet

Autóvadászok: gázolaj híján gyalog keressük a lopott autókat

Minden támogatásnak örülnek, de leginkább üzemanyagra és a keresést támogató technikai eszközökre lenne szükségük az autóvadászoknak.

Bár az elmúlt 12 évben több ezer autót találtak meg, szolgáltatásukért nem kértek és a jövőben sem szeretnének pénzt kérni. A gazdasági válság azonban az autóvadászokat is elérte. Hiába kaptak két kocsit a Fiat Magyarországtól, a tankolásra egyre kevesebb pénz jut, ráadásul ezt a keveset is saját zsebből fizetik. Olyanok is vannak, akik saját autóval keresik a lopott kocsikat.

Sok kicsi sokra menne

Vezda László, a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) elnöke a Hír24-nek elmondta: mivel mind a Fiat Panda, mind a Fiat Bravo dízeles, arra kérjük szimpatizánsainkat, hogy támogassák munkánkat egy liter gázolaj árával. Természetesen nagyobb felajánlásoknak is örülünk, de nem vagyunk nagyravágyók, szerintünk a sok kicsi is sokra megy. Hozzátette: nem csak pénzbeli támogatásnak örülünk, hiszen laptopjaink is elöregedettek, 6-8 évesek, és a vadászathoz használt kameraparkra is ráférne egy csere. Szükségünk lenne új kamerákra, fényképezőgépekre is.Aki kíváncsi a munkánkra, annak ajánlom a www.autovadasz.eu weboldalt, ahol bővebben tájékozódhat a tevékenységünkről, és megtalálja számlaszámunkat is.

Az egyesület elnöke a Hír24-nek elárulta: “Múlt év decembere óta nagyon ritkán használom az autóvadászatra használt Fiat Pandát, ugyanis kevesen tudják, de a kocsit saját zsebből tankolom. Bár két autót is kaptunk a Fiattól – egy Barvót és egy Pandát – sajnos üzemanyag támogatót nem sikerült találnunk a mai napig sem. A helyzet annyira súlyos, hogy van olyan autóvadász, aki kiment Németországba targoncát vezetni.”

Autóvadász light verzió

“Jómagam az utóbbi hetekben gyalog járom a várost, amikor tehetem. Kézzel pötyögöm be a rendszámokat a készülékembe. Ebből már vicces helyzet is adódott: egy férfi a körúton pakolóőrnek nézett és elkezdett magyarázkodni, hogy befizette a parkolási díjat. Amikor megmondtam, hogy autóvadász vagyok, jót nevettünk a dolgon. Aztán rákérdezett, hogy miért nem kocsival ellenőrzöm az autókat, hiszen az jóval gyorsabb és hatékonyabb módszer. Erre én csak annyit mondtam neki, hogy ez a 2012-es új termékünk, az AUTÓVADÁSZ light verziója” – tette hozzá az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik