Közélet

Újabb fiatalok kerültek kórházba GHB miatt

Egyikük egy ideig életveszélyben volt.

Az Index információ szerint ismét a gina nevű drog miatt hívtak mentőt egy budapesti szórakozóhelyhez. A fiatalok a fehérvári úton működő Up!-ban lettek rosszul, a buliszervezők Facebook oldalukon  kértek elnézést a vendégektől.

Az eset kapcsán Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese a Hír24-nek elmondta: két kocsival vonultak a helyszínre, ahonnan két fiút és egy lányt szállítottak az Erzsébet Kórház toxikológiai osztályára. A fiúk állapota nem volt súlyos, ám harmadik társuk egy ideig életveszélyben volt, légzési problémáival küszködöt. A lányt intubálni kellett.

Úgy tudni, a fiatalalok 19 illetve 20 évesek.

Zacher Gábor szerint a GHB legnagyobb veszélye – mint ahogy majdnem minden partidrognak -, hogy nem ismerjük a hatóanyagtartalmát, mint ahogy azt sem tudjuk, hogy a szervezetben milyen hatásfokkal alakul át. A toxikológus főorvos korábban arról tájékoztatott, hogy tavaly közel tizenkétezer beteg fordult meg a toxikológia osztályon, ebből több mint kétezren voltak azok, akik kábítószer-túladagolással kapcsolatos probléma miatt kerültek kórházba; 14-től 45 éves korosztályig bezárólag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik