Közélet

Debreceni halálosdrog-ügy – vallomást tett a két barát

Egyelőre kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás. Hogy ez változik-e, az attól függ, mit állapít meg az orvos szakértő.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról már beszámoltunk, hárman lettek rosszul szerdán egy debreceni panellakásban GHB-tól, hétköznapi nevén a Ginától. A Gyergyó utcai lakásban egy negyedik férfi is volt, ő tudta értesíteni a mentőket, amikor társai rosszul lettek.

A 27 éves hajdúszoboszlói férfit nem tudták megmenteni. A 39 éves ismerősének nagyobb szerencséje volt, a mentők a lakásban újraélesztették, majd kórházba vitték, csütörtökön már ki is engedték. A harmadik, szintén 27 éves fiatalember még korábban elhagyhatta a kórházat, szintén jól van, túlélte a kellemetlen kalandot.

Ahogy a kórházból kijöttek, beidézték őket kihallgatásra, de egyelőre még az is titok, hogy gyanúsítottként vagy tanúként szerepelnek-e az ügyben. Elmondták ugyan, hogy mi és hogyan történt, de a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem árul el részleteket. Az ügyben kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás, hogy ez megváltozik-e, az attól függ, hogy mi áll majd a toxikológiai és a boncolási jegyzőkönyvben.

Korábban a fővárosban is történt már hasonló eset. Akkor is három GHB-t fogyasztó fiatal lett rosszul az életveszélyes szertől.

Májustól szigorodik a törvény, hogy a Gina ne jöhessen házhoz, mint a pizza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik