Közélet

Milliókat loptak össze a fehérvári diákok

Műszaki és háztartási cikkek, fegyverek, lőszerek – a fiatalok tanítás után jártak lopni. Most mindannyian őrizetben vannak.

Az ifjú tolvajok vissza-visszajártak a székesfehérvári, Seregélyesi úti házba. A gyanús mozgást az egyik szomszéd vette észre és azonnal hívta a tulajdonost, aki autóba pattant, közben pedig értesítette a rendőrséget.

A helyszínen kiderült, a ház kerítésén kiugráló fiatalokat többen is látták. Az egyik szemtanú elmondta, hogy a fiúk gitártokokkal a kezükben távoztak. Úgy tűnt neki, mintha csak szünetben ugrottak volna át egyik ismerősükhöz a nem messzi szakközépiskolából.

A nyomozók érdeklődtek az érintett intézménynél. Arra voltak kíváncsiak, hogy láttak-e bárkinél gitárokat. A rendőrök megkapták az iskolától a délelőtt készült kamerafelvételeket, amelyek segítségével rövid idő alatt sikerült is azonosítani az egyik fiatalt.

Mivel a lakásból éles fegyverek is eltűntek, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói akciósok segítségét kérték az elfogáshoz. A 17 éves fiút lakásuk közelében kapták el, amikor buszra akart szállni. Mint kiderült, ő volt az értelmi szerző. Házkutatást is tartottak nála, nem hiába: az ágyneműtartóból lopott holmik, köztük fegyverek kerültek elő. Két társára a  helyi buszpályaudvaron, a negyedik tolvajra pedig ugyancsak Fehérváron, egy lakásban csaptak le. Ezután a 18 éves bakonycsernyei, a 18 éves tápiószentmiklósi, illetve a 19 éves mezőkomáromi diák otthonát is átvizsgálták, a négy helyszínen és egyikőjük kabátzsebében megtalálták az ellopott fegyvereket, lőszereket és egyéb tárgyakat. Bár az adatok pontosítása még folyamatban van, úgy tűnik, a csaknem hárommilliót érő zsákmány hiánytalanul megkerült.

A fiúkat a betöréses lopás mellett visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel is meggyanúsították a nyomozók. A diákok a rendőröknek elmondták, először a háznál lévő “jó kocsik” tűntek fel nekik iskolába jövet-menet, és miután látták, hogy nincs mozgás, arra gondoltak, bent is lehetnek értékes dolgok. A fiatalok többször is megfordultak az épületben, ahonnan a fegyverek mellett lőszereket, műszaki cikkeket, ékszereket, okmányokat, informatikai berendezéseket és márkás italokat vittek el. Gitár viszont nem volt náluk, csak tokok. Ezekre azért volt szükség, hogy a fegyvereket feltűnés nélkül tudják szállítani. Végül ez vezetett a lebukáshoz.

A középiskolásokat kihallgatásuk után őrizetbe vették.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik