Közélet

Balla Irma titkos szerelméről vallott a barátnő

Balla Irma, a 2007 húsvétján meggyilkolt debreceni fideszes önkormányzati képviselő egykori barátnőjét hallgatták meg tanúként kedden a Debreceni Törvényszéken. A nő egy titkos barátról is beszélt.

F. Istvánné azt mondta: Balla Irma a halálát megelőző szilveszterkor beszélt neki arról, hogy van egy közeli barátja, akivel együtt dolgoznak a Fideszben oktatási-szociális területen, szinte minden nap. A halálát megelőző héten pedig Balla Irma már arról beszélt neki, hogy a férfival már több mint barátság van közöttük, csak az a baj, hogy a férfi nős, s a feleség “elmebajosan féltékeny”, rendszeresen fenyegette, zaklatta őt.

Balla Irmát 2007 húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség a képviselő fiát vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész súlyosításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblára.

A táblabíróság új eljárás lefolytatását rendelte el, arra hivatkozva, hogy “nem sikerült teljes körű bizonyítási eljárást lefolytatni, az ügy részbeni felderítetlensége miatt”, s elrendelte a férfi előzetes letartóztatásának az azonnali megszüntetését is. Az új eljárásban továbbra is Balla Irma fia az ügy vádlottja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik