Közélet

Nálunk fogták el az olasz rendőr gyilkosát

A menekülő német férfit a Bács-Kiskun megyei rendőrök kapták el.

Még pénteken, Tompánál jelentkezett kilépésre olasz autójával egy Szerbiába tartó család. Az utasok egyikének azonban itt véget is ért az útja, a fiatal férfi ugyanis 17 éves testvérének a papírjait próbálta használni, sikertelenül. Egyéb okmányt nem tudott felmutatni, a határrendészek pedig közokirat-hamisítás feljelentést tettek ellene.  A rendőrség tájékoztatása szerint a magát 17 évesnek mondó férfi adatait akkor még csak az édesanyja elmondása alapján tudták rögzíteni.  Nyilvánvalóvá vált, hogy a család néhány órával korábban jogellenesen lépett az ország területére, ezért a fiatalt a Kunfehértói Otthonban helyezték el, vagyis kénytelen volt hazánkban maradni.

A meglepő fordulat csak ezután következett. Szombaton az olasz hatóságok fényképpel ellátott elfogatóparancsot adtak ki egy 24 éves német férfi ellen, aki csütörökön Milánóban halálra gázolt egy szolgálatban lévő olasz rendőrt. Az egyik határrendész azonnal felismerte a képen látható körözöttet. Ennek fényben további adatokat kértek be, például a keresett férfi ujjlenyomatát. A vizsgálat egyezést mutatott, így már biztos volt: az olasz rendőr gázolója akadt fenn Tompánál.

Az autóst a rendőrök őrizetbe vették és értesítették olasz kollégáikat. A férfi egyébként több néven és életkorral is ismert már a külföldi hatóságok előtt. A fiatal bíróság elé kerül, majd kezdetét veszi a kiadatási eljárás – tájékoztatta a Hír24-et a megyei rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik