Közélet

Erdőkön át menetelt az eltévedt bácsi

A férfit az éjszaka még vaddisznók is megkergették.

A rendőröket egy 30 éves férfi értesítette nem sokkal éjfél előtt, hogy Kállósemjén élő édesapjának nyoma veszett. Mint mondta, utoljára délután két órakor látta, mielőtt elment rőzsét gyűjteni a seprűjéhez. Arra gyanakodott, hogy apja a Mohosi tó körüli erdőbe ment, ahol korábban még nem járt.

Rendőrök mentek a helyszínre, kérdezősködtek, átfésülték a környéket, a szomszédos tanyákat, az erdőbe vezető utakat, és bár a férfit nem találták meg, észrevették kerékpárjának nyomait. Ekkor a Máriapócs Rendőrőrs, és a Nyírbátor Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség egyenruhásai 18 emberrel és tíz helyi lakossal, rokonokkal igyekeztek átfésülni az erdőt.

A kutatás az esti sötétségben, és szitáló esőben még a hajnali órákig sem vezetett eredményre, így felfüggesztették azt, majd a reggel tovább folytatták. A férfi végül előkerült: fél 11 magasságában, Nyírbátor belterületén bukkantak rá. Az idős ember több mint 17 kilométert gyalogolt.

A bácsi a rendőröknek azt mondta, eltévedt, és erdőkön keresztül jutott el Nyírbátorba. Beszélt arról is, hogy éjjel egy nagy vizesárokba is beleesett és vaddisznók is megkergették, és csak a szerencsének köszönhető, hogy épségben megúszta esti kalandját. A férfit fáradtan, de sérülések nélkül adták át fiának – tájékoztatta a Hír24-et Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik