Közélet

Ok nélkül döfte hátba a turistát a részeg fiatal

A fiatalember a támadás estéjén sört, bort, pálinkát és még vodkát is ivott.

Az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt fiatal büntetőpere kedden kezdődött a Fővárosi Bíróságon. A vádirat szerint 2010. március 27-én este részegen összeveszett a barátnőjével, majd az V. kerületi Kossuth Lajos utcában, minden előzmény nélkül rátámadt az előtte sétáló külföldire: egyszerűen hátba döfte egy 15 centis késsel.

Ezután verekedni kezdtek, a turista segélykiáltásaira néhány közelben lévő osztrák figyelt fel. Ők fogták le a támadót és vették el a kését. Míg a rendőrök kiértek, a földre szorították a fiatalt, aki még ekkor sem nyugodott meg, és sikerült is beleharapnia a megszúrt férfi karjába.

A vádlott a tárgyaláson Vaskuti András bíró kérdéseire elmondta, 15 éves korától rendszeresen italozott, a késelést megelőző időszakban kétszer-háromszor is felöntött a garatra. Állítása szerint a bűntény estéjén öt üveg sört, két üveg vörösbort, szilvapálinkát és vodkát ivott. Ezenkívül csak arra emlékszik, hogy paradicsomos káposztát főzött vacsorára, a következő kép, hogy a földön feküdt kicsavart karral. Amikor a helyszínen a rendőr megkérdezte, övé-e a kés, amit talált, azt mondta, ismerős neki, de nem tudja, hogy került ide. A turistát egyébként a szúrás a tüdejénél sértette meg, a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Nem tudom megmondani, hogy miért tettem – mondta zokogva a fiatal vádlott a tárgyalóteremben, és mentségére hozzátette: a családban ő az egyetlen, aki tanul. A tárgyalás május 15-én, tanúk meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik