Közélet

Egy napig keresték az elkódorgott nénit

Az asszonyt rendőrök, polgárőrök, speciális mentők, sőt, még tűzoltók is keresték, körülbelül ötvenen.

A 70 éves kemendollári nő eltűnését vasárnap este jelentették családtagjai. Az asszony déltájban ment el otthonról, de hiába várták, nem tért haza. A rendőrök a rokonok segítségével azonnal a néni keresésére indultak, bejárták a környéket, egyebek mellett a zalaistvándi, kemendollári, vöcköndi hegyhátakat és a Zala mentén levő területeket is. Az idős nőt sehol sem találták.

A kutatás hétfő reggel folytatódott, ekkor már csatlakoztak a zalaistvándi és a pókaszepetki polgárőrök, a kemendollári önkéntes tűzoltók és zalaegerszegi különleges mentők is, így a családtagokkal együtt már csaknem ötvenen keresték az eltűnt nénit.

Egy nappal az asszony eltűnése után azonban befutott egy hívás a Zalaszentgróti Rendőrőrsre. A telefonban azt mondták, hogy a Zalabér és Pakod közti szakaszon, egy mozdonyvezető látott egy mezőn sétáló idős nőt. Az egyenruhások a helyszínre mentek, és nem sokkal később, a két település között rá is bukkantak a nénire, akit a felázott talajon végül a hátukon hoztak ki a betonútig. Ott a mentők az asszonyt már meleg takaróval várták, megvizsgálták, majd a Zala Megyei Kórházba szállították – tájékoztatta a Hír24-et a megyei rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik